Rhododendron

Storblomstrende Rhododendron kendetegnes først og fremmest ved de store mørkegrønne blade og store sammensatte blomster. De blomster fortrinsvis fra maj til sidst i juni.

Alm. Storbladet Rhododendron

Alm. Storbladet Rhododendron Alm. Storbladet Rhododendron (997.2 kB)
De lavere voksende Rhododendron, såkaldt dværg rhododenron er der ikke noget entydigt omkring. De har meget varierende bladfarve, bladform samt højde, fælles for dem er at de er fremragende i forkanten af surbundsbede og til mindre havearealer. De har en lang blomstringstid fra start i marts til midt i juli.
Rhododendron Williamsianum hybrider er mellemhøj med kompakt rund vækst. Bladene er rundagtige og mørkegrønne, blomsterne er klokkeformet med en blomstringstid fra midt april til midt i maj.
Rhododendron Yakusimanum hybrider er meget hårdføre, med en langsom vækst sorterne, er lave og brede op til 1 - 1,5 meter, de store blomster har samme facon som de storblomstrende Rhododendron og blomstringstiden fra tidlig maj til midt juni.

Williamsianum og Yak. hybr.

Williamsianum og Yak. hybr. Williamsianum og Yak. hybr. (509.8 kB)
Løvfældende Azalea har et sundt løv og smukke høstfarver god som kontrast mellem de alm. Rhododendron, blomsterne fås i mange farver i tiden fra tidlig maj til start juli.

Løvfældende Azalea

Løvfældende Azalea Løvfældende Azalea (504.3 kB)
Fælles for alle Rhododendron og Azalea er at de bør plantes i rigeligt sphagnum, så man sikrer god vækst og blomstring.

Som selskabsplanter kan anbefales Kalmia, Skimmia, Pieris samt Hortensia, ud over dette kan som bunddække plantes Vårlyng, Gaulteria og Pachysandra m.fl.

Alle Rhododendron

Alle Rhododendron Alle Rhododendron (2.6 MB)