Roser

Storblomstrende roser kendes ved deres smukke, velformede knopper og store blomster. Der er en rig variation i både farve, højde samt duft.

Storblomstrende roser

Storblomstrende roser Storblomstrende roser (467.0 kB)
Buketroser er kendetegnet ved at være rigt blomstrende, de kaldes også floribunda roser, under buketroser har vi også Slotsroser, Palaceroser.
Bunddækkeroserne omfatter roser med forskellige blomsterformer, i denne gruppe har vi også Towne-& Country roser, fælles for dem alle er deres ofte krybende vækst, de kan skærme for ukrudt ved at dække jorden, samtidig med at de blomster overdådigt. De er også velegnede på skrænter i større grupper.

Bunddækkende roser

Bunddækkende roser Bunddækkende roser (855.4 kB)
Slyngroserne er en gruppe med middel til kraftigvoksende roser, som med deres lange ranker er velegnede til opbinding på mure, espalier og pergolaer.
Buskroser er kraftigvoksende, de er hårdføre og let dyrkelige og kræver ikke megen beskæring.
Austin roser 'English Roses' er fremkommet som krydsninger mellem historiske og moderne roser. I denne gruppe har vi også Renaissance roserne, fælles for roserne er deres smukke blomsterform og deres kraftige duft.
Historiske roser er en meget bred gruppe, men fælles for dem er at det er 'gamle' sorter, næsten alle har fra mellem til stærk duft. Generelt for de historiske roser er at de kan anvendes solitært, i grupper eller som hække, nogle af sorterne kan anvendes som slyngroser.

Historiske roser

Historiske roser Historiske roser (673.6 kB)
Her er alle roser samlet et sted.

Alle Roser

Alle Roser Alle Roser (3.0 MB)