Træer, buske og stedsegrønne

Buske har med deres mangfoldighed og smukke blomster en central plads i haven. De kan bruges i busketter, som solitærplanter eller som overstandere med en lavere beplantning under. Deres hårdførhed er naturligvis varierende men som hovedregel er de fleste hårdfører og taknemmelige planter som ikke stiller de store krav til jordforholdene.

Træer kan bruges i mange sammenhæng bl.a. til alléer, i parker og naturligvis i den private have. Mange træer vil med deres smukke blomster og frugter forskønne haven samtidigt med at de fremmer fugle- og dyrelivet andre kan med deres smukke bark og dekorative vækst gøre haven spændende. Træer med let og åben krone er fremragende skytstræer og kan også med lethed bruges som overstandere i bede mens træer med tæt krone er gode til at skabe læ og rolighed.

Stedsegrønne planter har med deres varierende farver og faconer flere forskellige anvendelsesmuligheder i haven. En del stedsegrønne er langsomt voksende og kan med fordel anvendes sammen med sten. De større stedsegrønne er ud over deres smukke og majestætiske vækst uundgåelige når der er tale om at bryde vinden eller forhindre indkig. Anvendelsen af disse medfører også at man får en frodig og grøn have hele året